18ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 27 - 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ομάδα του NowWeMove στην Ελλάδα συμμετέχει στο 18ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 27 έως 29 Μαρτίου του 2015 και οργανώνει η Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος.

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου έχουν συμπεριληφθεί ήδη το συμπόσιο «Πρόληψη του Ντόπινγκ στον Μαζικό και Αγωνιστικό Αθλητισμό» και οι θεματικές ενότητες: 1) Η Φυσική Αγωγή από την Προσχολική Αγωγή μέχρι την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 2) Βασικές Δομές Προώθησης και Ανάπτυξης των Γυναικών στα Σπορ, σε συνεργασία με την ΠΕΠΓΑΣ, 3) Η Άσκηση ως Μέσο Θεραπείας και Αποκατάστασης, 4) Παιχνίδια Αναψυχής, κ.α. 
Τέλος, στο συνέδριο θα υπάρχουν ενότητες που θα περιλαμβάνουν και τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης: Αθλητική Ψυχολογία. Οργάνωση & Διοίκηση. Μάρκετινγκ, Μάνατζμεντ. Οργάνωση γυμναστηρίου, αθλητικές εγκαταστάσεις & προϊόντα. Αθλητική διατροφή. Άσκηση και διατροφή. Ιατρική της άθλησης. Άσκηση και υγεία. Θέματα Εργοφυσιολογίας, Βιοκινητικής – Βιομηχανικής, Βιοχημείας, Φυσιολογίας και οι πρακτικές τους εφαρμογές. Γενικά και ειδικά θέματα προπονητικής ατομικών και ομαδικών αθλημάτων. Σύγχρονες τεχνολογίες στη Φυσική Αγωγή και στον αθλητισμό. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθλητική Κοινωνιολογία. Υποστηρικτικές επιστήμες στον αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή. Εξειδικευμένα σεμινάρια.

Η Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος είναι ο επιστημονικός, επαγγελματικός και συνδικαλιστικός φορέας των Καθηγητών και των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, ο οποίος ιδρύθηκε το 1954 και σήμερα έχει περισσότερα από 8.500 μέλη και είναι ο μοναδικός επίσημος φορέας επιμόρφωσης και ενημέρωσης των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής με έδρα τη Βόρειο Ελλάδα και δραστηριότητες που επεκτείνονται σε ολόκληρη τη χώρα, μέχρι και τη μακρινή Κύπρο.