Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και την Γενική Γραμματέα Αθλητισμού για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τον Αθλητισμό

Ενημέρωση για τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας MOVE 2014 στην Ελλάδα για την προώθηση των ωφελειών της φυσικής άσκησης και της σωματικής δραστηριότητας πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης "Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ", Εθνικός Συντονιστής MOVE για την Ελλάδα. Από τις 29 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου περισσότεροι από 4.000 πολίτες βρήκαν την κίνηση τους σε εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και δυνατότητες σε πάνω από 120 εκδηλώσεις σε 34 πόλεις που οργανώθηκαν από 83 Διοργανωτές MOVE με την συμμετοχή 400 εθελοντών και την υποστήριξη τοπικών φορέων υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Αθλητισμού, Διεύθυνσης Άθλησης για Όλους και άλλων υπουργείων και φορέων.

Ο Γ.Φαρφαράς ενημέρωσε επίσης τον Yφυποργό Α κ. Ανδριανό και την Γενική Γραμματέα κα Γιαννακίδου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τον Αθλητισμό (European Week of Sports) και για την συνεργασία της Διεθνούς Οργάνωσης Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA)  με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις συνέργειες μεταξύ των δύο δραστηριοτήτων καθώς η ISCA έχει διοριστεί μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.

Η «Πράσινες Διαδρομές ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ» είναι ο Εθνικός Συντονιστής για την  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα MOVE 2015 (21-27/09) στην Ελλάδα, πλήρες μέλος της Διεθνούς Οργάνωση Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA)  και συνεργάτης της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EAC) στον τομέα του Αθλητισμού. http://ec.europa.eu/sport/resources/networks_partners/national_sport_organisations_en.htm