Στον αγώνα "Run for Peace" στην Λήμνο έτρεξε η ομάδα NowWeMove Greece και MOVE Week Lemnos

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από την εκστρατεία της Καλλίπολης, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 19 Απριλίου, ο αγώνας «Τρέχουμε για την Ειρήνη» (Run for Peace), με διοργανωτές την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Λήμνου και με την υποστήριξη του τμήματος Στίβου της Αθλητικής Ένωσης Λήμνου και της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Λέσβου.

Ο αγώνας περιελάμβανε τρεις κατηγορίες: τη σκυταλοδρομία με ομάδες των δύο ατόμων που έτρεξαν από το Μούδρο μέχρι το Πορτιανού, τον ατομικό διαγωνισμό ανδρών-γυναικών και την κατηγορία ΑΜΕΑ, όπου έγινε μία συμβολική διαδρομή από το Παλαιό Πεδινό μέχρι το Πορτιανού.

Ήταν μία διοργάνωση με σαφείς ιστορικές αναφορές, καθώς η αφετηρία και ο τερματισμός της διαδρομής αφορούσε δύο περιοχές της Λήμνου, το Μούδρο και το Πορτιανού αντίστοιχα, που έχουν συνδεθεί άρρηκτα με την παραμονή των δυνάμεων ANZAC στη Λήμνο κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου και σε αυτές βρίσκονται τα συμμαχικά νεκροταφεία.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Αυστραλίας, κ. John Griffin, ο Πρέσβης της Βρετανίας, κ. John Kittmer, ο Πρέσβης της Νέας Ζηλανδίας, κ. Patrick John Rata, ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ, Αντιστράγητος κ. Μενέλαος Μεϊμάρης, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Στρατιωτικής Διοικητής Λήμνου, Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σακαρίκος, ο Πρόεδρος του ΟΕΠΑ, κ. Νίκος Μαρινάκης, αξιωματούχοι του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας, εκπρόσωποι των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μούδρου, κ. Ιωάννης Κατωμερίτης και Πορτιανού κ. κ.α.