«Παρούσα» και η πόλη της Ελασσόνας

«Παρούσα» και η πόλη της Ελασσόνας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα στο ξεχωριστό τριήμερο 3-5 Οκτωβρίου, με ενδιαφέρουσες δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν τόσο μέσα όσο και έξω από την πόλη. Παρά τον άστατο και βροχερό καιρό, αρκετοί πολίτες όλων των ηλικιών συμμετείχαν ελεύθερα στη μεγάλη Ευρωπαϊκή διοργάνωση – γιορτή για την άσκηση και την υγεία, ταυτόχρονα με άλλους 30 Δήμους της χώρας, και έδειχναν να το χαίρονται, βιώνοντας και απολαμβάνοντας τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας.

Το όμορφο και ασυνήθιστο τριήμερο είχε να κάνει …με yoga, ιππασία, σχοινοβασία, μονόροδο ποδήλατο, Ελληνορωμαϊκή πάλη, μπάσκετ αλλά και εξορμήσεις στην ύπαιθρο για γνωριμία με κοντινούς της Ελασσόνας προορισμούς, έρευνα, παρατήρηση και συλλογή βοτάνων και μανιταριών. Και όλα αυτά, με «φόντο» τα χρώματα και τους ήχους του φθινοπώρου.
Σημείο συνάντησης για τις δράσεις και τις εξορμήσεις ήταν η πλατεία Εθνικής Αντίστασης, εκεί όπου βρίσκεται και το ομώνυμο Μνημείο.
Αξίζει να αναφερθεί πως το τριήμερο δράσεων ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας και βέβαια με την πολύτιμη υποστήριξη μελών του Χιονοδρομικού – Ορειβατικού Συλλόγου(Χ.Ο.Σ.) Ελασσόνας, του Γ.Σ.Ε. Ελασσόνας και του Αθλητικού Συλλόγου «Παλαίστρα».