Τα οφέλη της ποδηλασίας στο συνέδριο του δικτύου ACTIVE NETWORK

Στο συνέδριο του δικτύου ACTIVE NETWORK που πραγματοποιήθηκε από 12 έως 14 Ιουνίου 2014 στην Αγγλία πήρε μέρος η ΚΟΙΝΣΕΠ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ για να παρουσιάσει τα οφέλη της ποδηλασίας και καλές πρακτικές συνεργασίας αθλητικών οργανώσεων και τοπικών αρχών. O Γ. Φαρφαράς παρουσίασε την λύση του ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς, αθλητισμού και αναψυχής και τις σχετικές μετρήσεις και μελέτες για τα πολλαπλά οφέλη των δήμων και των κατοίκων των πόλεων από την ενεργή και βιώσιμη κινητικότητα. Επίσης παρουσίασε καλές πρακτικές όπως την συνεργασία του Ποδηλατικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου και του τοπικού Δήμου για την δημιουργία ποδηλατικών μονοπατιών, και την μετατροπή της Πλατείας Αριστοτέλους σε γήπεδο ράγκμπι στην Πλατεία από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι, στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράγκμπι.

Το δίκτυο ACTIVE NETWORK δημιουργήθηκε για την  προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των αθλητικών οργανώσεων και των δήμων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA)

Οι συνεργασίες μεταξύ των τοπικών αρχών και των αθλητικών οργανώσεων έχουν τόσο μεγάλη αξία - και όμως συχνά είναι πολύ δύσκολες και απαιτητικές – έτσι ώστε να είναι ευεργετική η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού δικτύου έτσι ώστε περισσότερες συνεργασίας να δημιουργηθούν. Αυτές οι συνεργασίες αποτελούν παραδείγματα σχέσεων κρατικών φορέων  και ΜΚΟ που επικεντρώνονται στις αντίστοιχες αρμοδιότητές τους και  παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες με υψηλή αξία.