Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης υποστηρίζει την Εβδομάδα MOVE για την φυσική άσκηση

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνικό πανεπιστήμιο. Το κυρίως campus βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και εκτείνεται σε μία έκταση περίπου 430.000 m2, ενώ ορισμένες από τις εγκαταστάσεις του, είτε εκπαιδευτικές είτε διοικητικές, βρίσκονται εκτός της πανεπιστημιούπολης ή σε άλλες πόλεις.Συνολικά περιλαμβάνει 7 σχολές, που συγκροτούνται από 33 τμήματα, 5 μόνο τμηματικές σχολές και 4 ανεξάρτητα τμήματα.

Στο ΑΠΘ λειτουργούν 41 προγράμματα προπτυχιακών σπουδών και 69 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών σε μεμονωμένα τμήματα, αλλά και δια-τμηματικά, διαπανεπιστημιακά και διεθνή. Υπάρχουν ακόμη 19 συνεργασίες με ξένα Ιδρύματα για την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών, Ελλήνων και ξένων υποψήφιων διδακτόρων με συν-επίβλεψη.
Στις Σχολές και στα Τμήματα του φοιτούν σήμερα περίπου 72.000 φοιτητές, εκ των οποίων οι 62.000 παρακολουθούν προπτυχιακά προγράμματα σπουδών και 10.000 μεταπτυχιακά προγράμματα.

Το Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό (Δ.Ε.Π.) ανέρχεται σε 2.119 άτομα, το Επιστημονικό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.Δ.Π.) σε 48 άτομα και το Ειδικό Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό σε 220 άτομα (59 Ε.Ε.Δι. Π. Ι και 161 ΙΙ). Στο εκπαιδευτικό έργο συνεπικουρούν ακόμη 174 μέλη του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (E.Τ.Ε.Π.) ενώ στη διοίκηση εργάζονται 316 μόνιμοι υπάλληλοι και 445 με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.)

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα MOVE στην Ελλάδα  πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, με την υποστήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.