Υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού η Εβδομάδα MOVE στην Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα MOVE είναι μια ετήσια πανευρωπαϊκή εκδήλωση και αναπόσπαστο μέρος της Εκστρατείας NowWeMove. Φέτος, η εβδομάδα MOVE θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου. Στόχος της εβδομάδας MOVE είναι η προώθηση των ευεργετικών αποτελεσμάτων της καθημερινής κίνησης και της τακτικής ενασχόλησης με τον αθλητισμό και την σωματική δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η Γ.Γ.Α. διαμορφώνει και διοικεί, με γνώμονα το εθνικό αθλητικό συμφέρον και με βάση τις αρχές του ολυμπιακού ιδεώδους, το στρατηγικό πρόγραμμα της αθλητικής πολιτικής. 
Ειδικότερα αποστολή της Γ.Γ.Α. είναι:

  • Η συστηματική καλλιέργεια, διάδοση και εμπέδωση στην κοινωνική συνείδηση του αθλητικού πνεύματος.
  • Η διασφάλιση των αξιών του Ολυμπισμού και η διάδοσή τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με κάθε πρόσφορο μέσο.
  • Η επιστημονική διάγνωση και τεκμηρίωση των αθλητικών αναγκών της χώρας και η αποτύπωση τους σε στρατηγική αθλητική πολιτική.
  • Η εξειδίκευση σε επιχειρησιακά προγράμματα και τακτικές δράσεις, ενέργειες και έργα.
  • Η οργάνωση και η διοίκηση των αθλητικών υπηρεσιών με τη συστηματική παρακολούθηση του τρόπου εφαρμογής αυτών, ώστε να εξασφαλίζεται αποτελεσματικότητα, αποδοτικότητα και ποιότητα.
  • Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της ασκούμενης Αθλητικής πολιτικής.
  • Η εποπτεία και ο έλεγχος των πάσης φύσεως νομικών προσώπων που υπάγονται σ’ αυτή, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις και με βάση το στρατηγικό προγραμματισμό της Αθλητικής πολιτικής.

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα MOVE στην Ελλάδα  πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, με την υποστήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.